Zpět na informační servis

Pozvánka na konferenci Zakládání staveb Brno 2024

24. října 2024
Text redakce PR článek

Česká geotechnická společnost ČSSI srdečně zve všechny profesní kolegy a kolegyně, na každoroční konferenci, s tradiční účastí přes 200 osob a ráda ve svých řadách uvítá další nové zájemce.

Hlavní téma letošního setkání je „Geotechnika v inženýrském stavitelství“ s poměrně širokým záběrem, umožňující si vzájemně sdělit zkušenosti z nových poznatků. Úvodní část budou tvořit rozsáhlejší vystoupení 3 pozvaných zahraničních hostů. Pro letošek možno zdůraznit specialisty - geotechniky na vysoce rychlostní železniční tratě, téma, které je v současné době velmi aktuální.

F. Santayana ze Španělska, z laboratoří CEDEX, se zaměří nejen na španělské zkušenosti ale především na zkušenosti získané z unikátní podzemní laboratoře, umožňující monitorovat vlaky až do rychlosti 400 km/hod a vyhodnocovat jejich reakci s podložím. J. Habert z Francie, Terrasol, v přednášce „Geotechnical challenges associated to high-speed rail lines construction” shrnuje své osobní zkušenosti z výstavby nedávných vysoce rychlostních tratí z Francie a Velké Británie.

Přednášky jsou publikovány ve sborníku a vybrané i v anglické mutaci v časopise Acta Polytechnica CTU Proceedings s vysokým citačním indexem.

Vložné pro 11/2 denní konferenci je stále drženo na velmi nízké úrovni, přestože obsahuje i společenské aktivity, občerstvení (dva obědy), ale především společenský večer s bohatou tabulí. Večerní setkání tak tvoří hlavní prostor pro diskusi, přátelské posezení s přáteli, ale i jejich nové poznávání.

Podrobnější informace lze nalézt na web stránkách společnosti www.cgts.cz, včetně možnosti se aktivně zapojit vlastním příspěvkem

Budeme se těšit v pondělí a úterý 11. -12.  listopadu v kongresových prostorách hotelu Orea Congress hotel Brno.

Za přípravný výbor: Prof. I. Vaníček; Dr. D. Jirásko