Recenze

Stavby a stavbyvedoucí, Stavební kniha 2014

Vloženo: 15.08.2014  |  Aktualizováno: 15.08.2014
Rubrika: Recenze
Autor: text doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc.

Architekt Karel Prager: osobnost, dílo ve víru doby

Vloženo: 18.06.2014  |  Aktualizováno: 18.06.2014
Rubrika: Recenze
Autor: doc. PhDr. Oldřich Ševčík, CSc.

?Karel Prager. Už to jméno mi přijde ironicky přesný, skoro jako kdyby samo město našlo správný pseudonym pro jednoho ze svých důležitých stavitelů? Karel Prager je jen špičkou ledovce, ledovce zvaného generace, která ve svých městech trčí a ční, možná tak jako žádná jiná od té doby.? (Vladimír 518, rapper a výtvarník)

Inženýrské stavby - řízení rizik

Vloženo: 16.02.2010  |  Aktualizováno: 16.02.2010
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text: prof. Ing. Vladimír Křístek, DrSc., FEng.

Kniha doc. Ing. Alexandra Rozsypala: Inženýrské stavby – řízení rizik, volně navazuje na autorovu předchozí úspěšnou knižní publikaci, která vyšla v témže nakladatelství v roce 2001 pod názvem Kontrolní sledování a rizika v geotechnice. Nová kniha komplexně pojednává o hodnocení a řízení rizik v inženýrských stavbách, a to ve všech fázích projektu. Vzhledem k tomu, že geotechnická rizika jsou v inženýrských stavbách dominantní, je podstatná část obsažených příkladů zaměřena především na tuto oblast.

Hodnoty požární odolnosti stavebních konstrukcí podle Eurokódů

Vloženo: 11.01.2010  |  Aktualizováno: 11.01.2010
Rubrika: Analýzy, trendy | Recenze
Autor: text: Ing. Jaroslav Dufek

Publikace Hodnoty požární odolnosti stavebních konstrukcí podle Eurokódů je zpracována odborníky z vědecké, výzkumné a pedagogické oblasti a je určena projektantům a pracovníkům státní správy na úseku požární bezpečnosti staveb. Uvádí tabelární hodnoty požární odolnosti betonových, ocelových, ocelobetonových spřažených, dřevěných a zděných konstrukcí stanovených na základě výpočetních postupů příslušných Eurokódů.

Antonín Pechal: Mosty

Vloženo: 30.11.2009  |  Aktualizováno: 30.11.2009
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text: redakce | foto: archiv autora knihy

Asi každý začínající projektant doufá, že bude schopen ještě v čase své dosud neuzavřené kariéry vydat obsáhlou publikaci dokumentující téměř padesátku „vlastních“ staveb. A to zvlášť, jedná-li se o mostní konstrukce.

Nástroje a podklady pro rozpočtování a kalkulace stavebních zakázek

Vloženo: 24.11.2009  |  Aktualizováno: 24.11.2009
Rubrika: Právo, ekonomika | Recenze
Autor: text a foto: ÚRS PRAHA, a.s.

Tvorba kvalitních stavebních rozpočtů a kalkulací, které co nejvíce odrážejí skutečný stav zakázky, je základním předpokladem k úspěchu nejen stavební firmy. Zvláště v dnešní době, kdy se šetří náklady, jak se dá. Na trhu existují propracované nástroje a podklady, které zpracovateli výrazně zjednoduší jeho práci.

Projektová řešení systému euroCALC

Vloženo: 23.11.2009  |  Aktualizováno: 23.11.2009
Rubrika: Právo, ekonomika | Recenze
Autor: text: Ing. Jan Macan a Mgr. Renata Kricnerová | grafické podklady: Callida s.r.o.

Firma Callida vybudovala euroCALC 3 jako robustní nástroj pro oceňování stavebních zakázek. Je to moderní informační systém s celou řadou velmi výkonných standardních funkcí. Základem je čistě databázové řešení umožňující snadné začlenění do firemních agend. EuroCALC 3 je schopen přebírat data z jiných systémů a stejně dobře poskytovat veškeré informace dál.

Sborník příspěvků k mezinárodnímu bienále Industriální stopy

Vloženo: 15.08.2008  |  Aktualizováno: 15.08.2008
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text a foto: ČKAIT, ČSSI, SPS v ČR

Tvář průmyslové doby - svědectví fotografie

Vloženo: 05.02.2008  |  Aktualizováno: 03.03.2008
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text: Mgr. Alice Třísková

Zamyšlení nad novou publikací

Vloženo: 05.02.2008  |  Aktualizováno: 03.03.2008
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text: Ing. Vladimír Matějka

Recenze: Stavební kniha 2007

Vloženo: 07.06.2007  |  Aktualizováno: 07.08.2007
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: Ing. Milan Starec

Domy - 77 rodinných domů z let 1989 až 2006

Vloženo: 09.03.2007  |  Aktualizováno: 04.04.2007
Rubrika: Vzdělávání, literatura | Recenze
Autor: text: Marie Báčová




Licence Creative Commons

www.casopisstavebnictvi.cz, jejímž autorem je EXPO DATA spol. s r.o.,
podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora- Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported .

RSS | EXPO DATA spol. s r.o., Výstaviště 1, 648 03 Brno
časopis Stavebnictví | Expodata Brno
© 2007